Tuesday, May 8, 2012

Donate tech

Apakah kepentingan memberi. So first bila kita berblogging apakah yang kita beri kepada pembaca? Info berguna atau sebaliknya. Jika kita banyak memberi kita akan menerima 10 kali ganda dari apa yang kita berikan.
Saya banyak terbaca ayat ni berkaitan dengan perniagaan dan kajian biodata terhadap tokoh perniagaan. Terdapat seorang blogger dari USA beliau bercakap " donate" itu sangat penting sebelum kita menerima hasilnya. Apakah maklumat berguna dari blog dan website anda. Bila kita menerima hasil dari segi kewangan jangan lupa untuk berbakti pada negara dengan menyumbangkan hasil cukai untuk pembangunan negara.
Blogger dari USA itu berjaya memperolehi pendapatan USD 100 ribu sebulan untuk satu perniagaan online. Beliau mempunyai beberapa online bisnes. Hebatkan?

1 comment:

Muttallif said...

Setiap satu pemberian info kita kepada pembaca, bila ianya berguna menjadikan ia sebagai satu kebaikkan daripda kita kepada mereka.

Bila, kita berniat untuk memberi (donate) dengan hati yang ikhlas, kita akan memperoleh sesuatu yang lebih baik daripadanya.

nice