Wednesday, April 18, 2012

Hyper active part 1

video
The most hyperactive cat I haven get. haha..... kekucing ni dah lama jadi hyperactive sebab tunjuk ajar oleh tuan dia. So nampaknya this cat have a very fun life with me here.

Ok menyebut pasal hyperactive ni, kebanyakkan individu berjaya dalam bidang masing-masing mempunyai kecenderungan minat yang mendalam terhadap sesuatu aktiviti. Mana tidaknya pukul 4 pagi duk asyik lagi dengan aktiviti kesukaan beliau. Dunia dah jadi milik fantasi aktiviti yang sangat menyeronokkan.

So saya nak kongsi satu perkara. Masa dulu kalau bab menulis dan mengkaji pasal pemasaran online ni saya jadi mengantuk dan mual dalam minit pertama sehingga akhirnya. Kadang-kadang adalah mari mood rajin but everytime is mengantuk time bila nak update blog dan buat kajian SEO. So sekarang apa yang boleh menjana rasa exited saya terhadap aktiviti yang memberi manfaat ni.

1) Cuba ingat kembali emosi exited yang pernah dilalui. Sebagai contoh apa aktiviti yang pernah buat gua tak tidur sampai pukul 4 pagi. Cuba teka? hahaha  bermain Video Game jawapanya. Gua pernah tak tidur sampai pukul 5 pagi sebab tabiat yang kurang berfaedah ni, tapi sangat menyeronokkan.

2) Cuba kaitkan emosi keseronokkan tersebut sebelum aktiviti kerja. Contohnya kalo sebelum lakukan aktiviti kerja lakukan aktiviti menyeronokkan dan capture emosi exited dan seronok tu. Bila dah rasa so dapat teruskan buat aktiviti kerja.

Kaedah ni berkesan bagi saya dan memang power dengan amalan konsisten saya dapat duk depan laptop sampai pukul 4 pagi untuk berseronok dengan aktiviti kerja online marketing. Hope suatu hari nanti aktiviti ni akan menjana pendapatan super power. Aminnn...

Someone from singapore.

Ok selamat petang, pada suatu ketika dahulu haha, macam ayat zaman kesultanan melayu Melaka pulak haha. Pernah makan gula melaka?

Straight To the point. Saya ada cari information melalui pembacaan dahulu. Jumpa seorang individu dari Singapore menulis dalam buku beliau. Ok beliau ni pakar dalam bidang NLP dan dapat performance pendapatan 10 ribu dollar sebulan pada usia 24 tahun. Dapat beli kereta dan appartment di usia semuda itu memang cool. Sejak dari hari tu saya buat research pasal NLP dan start belajar mengenai program tu. Saya juga jumpa Guru NLP dalam Malaysia dan habiskan ribuan ringgit untuk belajar. Antara tempatnya ialah Kelantan, Dungun dan kursus di Kuala Terengganu dan Kuala Lumpur.

Individu dari Singapore ni cakap dalam penulisan dia, Dia mampu mengubah emosi bila berkerja. Bila berkerja beliau mampu recall emosi exited, gembira dan bertenaga. Walaupun setelah berkerja keras pada waktu siang beliau masih mampu sambung kerja sampai lewat malam tanpa rasa Jemu! So anda pernah dengar "Love What You Do, Do What You Love". Beliau boleh menjadikan kerja tu sebagai aktiviti yang menyeronokkan. Of course kerja beliau jadi macam Hobi. Sebabtu saya percaya beliau dapat perform pendapatan 10 ribu dollar dalam usia 24 tahun.

Ok result yang saya dapat bila belajar jugak teknik ni ialah income saya dapat meningkat kepada 3 kali ganda sekarang. Cool memang cool sebab ilham dari individu dari singapore tu. Tq to that Guy beb.